Πριν από πενήντα χρόνια, η Μακρύαμμος ήταν ένα Ξενία μοτέλ με μόλις 70 κλίνες. Η επέκτασή αυτού του μικρού ξενοδοχείου σε ένα οικογενειακό θέρετρο ήταν το όραμα του Γιάννη Σαράντη που εν καιρώ μετέτρεψε τη Θάσο σε τουριστικό προορισμό. Όντας επαγγελματίας εργολάβος, κατάφερε να φτιάξει έναν μόλο από θασίτικα μάρμαρα με αποτέλεσμα η παραλία να γίνει πιο προσβάσιμη αλλά ταυτόχρονα διατηρώντας την ατίθαση πλευρά της.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε ένα κτήριο να φαίνεται από την παραλία, αλλά και ούτε ένα δέντρο να εμποδίζει την όμορφη θέα. Ο κ. Σαράντης ήταν οικοδεσπότης, ποτέ ξενοδόχος. Όταν οι πόρτες της Μακρυάμμου άνοιξαν και οι τουρίστες κατέφτασαν δεν ήθελαν να αποχωριστούν την γαλήνη αυτού του τόπου. Τα καλοκαίρια τελείωναν αλλά οι επισκέπτες επέστρεφαν τον επόμενο χρόνο με τα παιδιά τους και μετά τα παιδιά τους επέστρεφαν με τα εγγόνια τους.

Σήμερα, η τρίτη γενιά έχει αναλάβει το ξενοδοχείο που συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται πάντα διατηρώντας αυτήν την ιδιαίτερη αίσθηση του τόπου που προσφέρει η Μακρύαμμος.