Στη Μακρύαμμο, η φύση είναι ένα τεράστιο κομμάτι του ποιοι είμαστε: ολόκληρη η έκταση κυριολεκτικά σφύζει από ζωή; από την πλούσια βλάστηση μέχρι και τα ασυνήθιστα ζώα που θα συναντήσετε. Αν είστε τυχεροί θα δείτε δελφίνια ή σπάνια πουλιά όπως κορμοράνους ή θαλασσοκόρακες. Είναι επομένως φυσικό ότι προσπαθούμε να είμαστε ενήμεροι και να λειτουργούμε με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Και τι περιβάλλον είναι αυτό! Η παραλία της Μακρυάμμου έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, απόδειξη ότι λειτουργεί υπό ψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Στα ανοιχτά του κόλπου, ο βυθός της καλύπτεται από εκτενείς εκτάσεις Posidonia Oceanica ένας υδροβιότοπος που κατοικείται από μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων ζώων. Δυστυχώς, το Posidonia Oceanica είναι ευαίσθητο στην μόλυνση και συρρικνώνεται με ραγδαίους ρυθμούς από την Μεσόγειο. Σε προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, κομμάτια της Θάσου με ευρύτερη περιβαλλοντική σημασία όπως είναι η Μακρύαμμος, βρίσκονται υπό την προστασία του Ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000.

Όσο για την καθημερινή λειτουργία του ξενοδοχείου, ανακυκλώνουμε διάφορα υλικά όπως γυαλί, χρησιμοποιημένο λάδι, μπαταρίες, παλιοσίδερα αλλά και υλικά συσκευασίας όπως χαρτί, αλουμίνιο, κονσέρβες και πλαστικό. Σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι επίσης διαθέσιμα εδώ.

Έχουμε επίσης εγκαταστήσει το σύστημα ISO. Οικολογικές λάμπες είναι εγκατεστημένες παντού. Προσπαθούμε ακόμα να κάνουμε σωστή διαχείριση του νερού. Στο βόρειο κομμάτι του ξενοδοχείου μπορείτε να επισκεφτείτε το θερμοκήπιό μας όπου φυτρώνουν λαχανικά και μυρωδικά για τα μπαρ, την ταβέρνα και το εστιατόριο αλλά και λουλούδια και θάμνοι για τους κήπους μας. Μέσω της κομποστοποίησης παράγουμε λίπασμα με φυσικό και αποδοτικότερο τρόπο. Όσο για τα ελάφια και τα παγώνια μας, τρέφονται με τα κουρεμένα χόρτα και τα υπολείμματα λαχανικών της κουζίνας του ξενοδοχείου έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα.

Στο Mini Club, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση και ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη φύση και τη θάλασσα του ξενοδοχείου. Για παράδειγμα, τα παιδιά επισκέπτονται το θερμοκήπιο και συλλέγουν βότανα τα οποία μπορούν να πάρουν σπίτι τους ως ενθύμιο. Ελπίζουμε ότι τέτοιες δραστηριότητες θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού αλλά και για την σημασία της.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους τρόπους που πιστεύουμε ότι κάνουν τη λειτουργία του ξενοδοχείου μας φιλικότερη προς το περιβάλλον. Συγχρόνως, προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις καθημερινές διαδικασίες έτσι ώστε να γίνονται ολοένα και πιο βιώσιμες.